Маратонки

Топ 10 на най-актуалните текстилни маратонки за летния сезон

Tекстилните маратонки за мъже

Едни от най-подходящите и предпочитани обувки за по-топлите дни са текстилните маратонки. Под наименованието „маратонка” се има предвид обувка, която е предназначена за спортуване. В днешни дни модата се изменя почти с всеки изминал ден, именно това е и една от причините маратонките да се използват не само за спорт, а и за ежедневие.

Всеки ден срещаме хора, които успешно комбинират панталони, дънки, дори и рокли със своите маратонки. Именно до това се свежда и тяхната практичност – маратонките се допълват безкомпромисно със спортни или ежедневни облекла и аксесоари.

Една от основните разлики, които отличава този тип маратонки от останалите е текстилната или мрежеста горна част, която доставя по-добра вентилация и охлаждане на крака по време на ходене, спорт или интензивни упражнения. Материята позволява на крака да „диша” и осигурява удобство през целия ден.

Tекстилните маратонки за дами

Освен това, текстилните маратонките разполагат с по-меки и удобни подметки в сравнение с класическите обувки с прави подметки. Несравнимото удобство се крие в специалните омекотяващи материали като пяна, въздушни камери и в различните технологии, които се използват за направата им. Този тип подметка усвоява сътресението при ходене, намалява стреса и натоварването върху ставите.

Класическите текстилни маратонки имат надеждно пристягане с връзки в горната част. Също толкова актуални са обаче и маратонките без връзки. При тях регулирането на ширината и поддържането на крака в обувката става посредством велкро закопчаване или пришит ластик, чрез които се улеснява обуването и събуването.

Любителите на по-тъмните цветове могат да заложат на текстилна маратонка в класически черен или сив нюанс, който се комбинира отлично с всякакво облекло и аксесоари.

Маратонките от текстил в светли и искрящи цветове са най-модерни през този сезон. За всеки, който желае по-нестандартна визия, препоръчваме маратонки в по-ярки цветове и атрактивни дизайни.