Раници и Чанти

Полезна информация и съвети при избор на туристическа раница

Полезна информация и съвети при избор на туристическа раница

За всеки продължителен или кратък преход, екскурзия, къмпингуване, туризъм, алпинизъм Ви е необходима туристическа раница. Този тип раници са устойчиви на големи натоварвания и осигуряват надеждно съхранение на всички принадлежности и вещи, които са необходими за Вашето пътешествие. Избирането на правилна туристическа раница е важен елемент от списъка с най-необходимата Ви екипировка за пътуване.

Какво е важно да знаем преди избора на туристическа раница?

Конструкцията на туристическата раница трябва да е изработена от издръжливи материали, които ще гарантират удобство, здравина и дълготрайна употреба. Повечето туристически раници са изработени от влагоустойчива материя, която гарантира, че Вашите вещи ще останат сухи в дъждовно време. Освен това раницата за туризъм трябва да има качествени и надеждни ципове, които също не пропускат влага. Уверете се, че шевовете на раницата са подсилени, защото това е едно от местата, през които също може да навлезе вода.

Ключови характеристики на туристическите раници

Ключови характеристики на туристическите раници

Рамка

Според конструкцията си, туристическите раници предназначени за многодневни преходи в планината разполагат с външна или вътрешна рамка. Раниците без рамка са подходящи за по-кратки излети и разходки.

  • Туристическите раници с външна рамка са подходящи за по-тежки товари. Рамката на раницата е издадена навън и образува разстояние между Вас и товара, което предотвратява образуването на влага и осигурява по-добра вентилация.
  • Раниците за туризъм с вътрешна рамка са предназначени за по-неравни терени, където е необходима повече гъвкавост и свобода на движенията. Туристическите раници с вътрешна рамка отлично прилягат по тялото и осигуряват необходимия баланс по време на ходене върху неравни отчастъци.
  • Туристическите раници без рамка се използват за съхранение на по-лек товар. Този тип раница е подходяща за еднодневни разходки сред природата и по-кратки излети, където не е необходима много екипировка.

Защо си заслужава инвестицията в туристическа раница
Регулируеми и подплатени презрамки

Добре подплатените презрамки гарантират омекотяване и удобство по време на носене. Регулирането на презрамките определя нивото на височината и позиционирането на раницата спрямо размера на тялото Ви.

Колан през кръста

Главната функция на кръстния колан е да разпредели равномерно тежестта на раницата около цялото Ви тяло, като намалява натоварването върху рамената. Коланът стабилизира раницата, като предотвратява нейното извъртане и я поддържа неподвижна в центъра на гърба Ви.

Множество отделения

За да организирате и подредите правилно своите принадлежности, раницата за туризъм трябва да разполага с множество отделения и джобове. Туристическите раници разполагат с множество предни, странични, вътрешни джобове, джобове на кръстния колан, отделения предназначени за обувки, бутилка, каска.

Различни размери

В зависимост от телосложението и възможностите на носещия, както и условията на прехода, производителите предлагат туристически раници в различни размери, предимно изразени в литри.

Защо си заслужава инвестицията в туристическа раница?

Ако вземем предвид всички гореизброени характеристики, качествени материали, удобство, надеждност и практичност, може да стигнем до извода, че покупката на туристическа раница е дългосрочна инвестиция, която ще Ви служи вярно с години.

Подготовка и екипировка за училище

Раници за деца

Едно от най-големите предизвикателства за всеки родител е да подготви своето дете за новата учебна година. Новите дрехи, обувки и аксесоари са неизменна част от гардероба на всеки ученик.

Задължителен аксесоар от ежедневието на ученика е именно неговата раница. Раницата за училище трябва да бъде съобразена с натовареността през новата учебна година, за това изберете раница, която има не само стилен дизайн, но и практичност. Практичността на една раница се намира в нейния обем и множеството отделения, в които ще съхраните всички учебни принадлежности. Потърсете и удобството в подплатените и регулируеми презрамки или подплатения гръб на раницата, които ще осигурят необходимия комфорт по пътя за училище.

Нещо повече, раницата е необходима вещ не само за всеки ученик, но и за всеки възрастен. Раницата е мултифункционален аксесоар, който може да се използва за работа, туризъм, пътуване, разходка или спорт. За това, ако обичате пътешествията или разходките в планината, Ви съветваме да изберете раница, която е изработена от издръжливи материали.

В СПОРТ & ХОБИ може да намерите богата селекция от раници на топ марки като HEAD, Nike, Karrimor, adidas, Gelert, Puma и много други.