Често Задавани Въпроси

Тук ще намерите най-често задаваните въпроси и техните отговори.

Ако имате въпрос, чийто отговор не е тук, моля задайте го чрез формата за контакт и ще получите персонален отговор.

 

Да, всички артикули, които ще откриете в каталога ни са оригинални продукти на съответните търговски марки. Единствените реплики, които се предлагат в сайта са официални реплики на някои модели футболни топки и фланелки, които са специално обозначени.   

Най-лесният начин да изберете правилния за Вас размер е ако вече имате продукт от същата марка, който Ви е удобен. Проверете какъв е неговия размер и поръчайте същия.
Ако за пръв път купувате артикули от марката, може да ползвате ориентировъчната таблица с размери, публикувана тук. Посочените размери в сантиметри не са гарантирани, а приблизителни и общи. Възможни са отклонения при различните производители, модели и кройки. Ние не можем да носим отговорност за подобни отклонения, в случай че сме доставили точно избрания от Вас размер. Винаги можете да върнете продукт съгласно условията на ЗЗП, които са публикувани и на сайта.

Не. Адресът, който ще откриете в сайта, е на нашия логистичен център, а той не е пригоден за директна работа с клиенти. В него не се поддържат наличности от показаните в каталога ни продукти, затова не можем да предложим директната им покупка на място или изпробването им. Всички стоки се намират в разпределителен склад в Англия, откъдето ги доставяме специално за Вас. Все пак знаем, че при пазаруване онлайн има вероятност от разминаване между очакванията на клиента и действителните характеристики на продукта. В случай, че по една или друга причина артикула, който сте закупили от нас не отговаря на нуждите Ви, то имате право да ни го върнете. Повече по темата прочетете тук.

Когато има останали големи количества от даден размер е възможно цената му да бъде намалена с цел по-бързо разпродаване, но цената не е намалена за останалите размери. Може да се възползвате от намалението единствено ако поръчате размера, за който е валидно то.

Може да ни изпратите въпроса си от тук. В съобщението напишете кода на продукта, за който се отнася той, както и размера, от който се интересувате.

За Ваше удобство, количествата от различните размери на всеки продукт са обозначени на неговата страница, вдясно под снимката, като наличностите са означени в различни цветове: в зелено са оцветени размерите, от които има наличност, в жълто - размерите с ограничено количество, а размерите, от които са останали последни бройки в склада са оцветени в червено и има вероятност скоро да се изчерпат. Ако търсения от Вас размер не фигурира сред посочените, това означава, че не е наличен към момента и не можем да го доставим. Ако желаете да поръчате даден продукт, но в момента няма от необходимия Ви размер, може да добавите артикула в "Любими", за да можете по-лесно да следите за евентуални нови зареждания от него.

Ние обработваме поръчките Ви възможно най-бързо, като правим заявки към склада по няколко пъти на ден. Въпреки това е възможно някой продукт, от който в склада са останали последни бройки или ограничено количество да отпадне от заявката ни след като я подадем. Ако това се случи, задължително ще Ви информираме по телефона, чрез SMS или по електронната поща. Въпросът с отпадането на продукт от поръчката се изяснява финално преди статус "Пътува към България". Ако получите известие, че поръчката Ви пътува към България, но не сме се свързвали с Вас с информация за отпадане на даден продукт, той най-вероятно ще пристигне и ще Ви бъде изпратен.

Не, не е необходимо да се регистрирате преди да пазарувате от нас. Когато направите своята поръчка, сайтът сам ще Ви създаде потребителски профил, който можете да ползвате в бъдеще, за да получавате отстъпки за покупките си.

Когато финализирате поръчката си, може да проверите своята електронна поща. За всяка успешно зададена поръчка ще получите имейл, с който Ви уведомяваме, че сме я приели. Ако не откривате подобно съобщение в е-пощата си, проверете своята "СПАМ" папка, тъй като може да е попаднало там. Ако там също няма съобщение от нас, вероятно поръчката Ви не е завършена докрай. Опитайте да я довършите или се свържете с нас, за да помогнем.

Ако имате съмнение, че поради техническа или някаква друга причина не сте успели да подадете успешно поръчката си, най-добре е да се свържете с нас за съдействие. Нашите контакти ще откриете тук.

Поръчките се обработват в рамките на няколко часа и рядко могат да бъдат допълвани. Ако Вашата поръчка е преминала в статус "Потвърждение", за който изпращаме имейл и SMS съобщение, то вече не може да прибавяте продукти към нея, тъй като тя е включена в заявка към склада. Ако поръчката Ви е новосъздадена и все още очаква да я потвърдим, тя може да бъде допълвана. Допълването може да направите под формата на нова поръчка, която наш оператор ще обедини с предната. Може също да ни пишете или да се свържете с нас по телефона, за да дадете инструкции за продукти и размери, които желаете да добавим.

Поръчките могат да бъдат обединявани от наш оператор до определен етап от тяхната обработка. Не можем да обединим две поръчки ако една от тях вече е заявена към склада, тъй като поръчките ще бъдат включени в отделни заявки и вероятно ще пристигнат в България по различно време. Ако направите една или повече последователни поръчки, то те ще бъдат автоматично обединени преди да ги включим в заявка, но ако някоя от тях вече е предадена за обработване, няма да можем да я обединим с останалите.

Има три варианта да заплатите поръчката си:

 1. Наложен платеж: При тази опция дължимата сума се изплаща на куриера, който ще достави пратката Ви. Това е и най-често ползваният начин на заплащане от нашите клиенти.
 2. Банков превод: Свържете се с нас допълнително за банкови детайли.
 3. Кредитна/дебитна карта: Известно още като виртуален ПОС терминал, това заплащане се извършва в реално време онлайн чрез системата за сигурни плащания на Борика. Ако поради някаква причина не успеете да извършите плащането, може да се обърнете към нас за съдействие. 

Разбира се! Нужно е да отбележете с отметка, че желаете да получите фактура, а след това да попълните вярно данните на фирмата, на която да бъде издадена тя. Ако не отбележите, че желаете фактура или данните на фирмата не са попълнени, то за поръчката си ще получите само касов бон.

Причината за това вероятно е че стойността на поръчката Ви надхвърля 500лв. Спрямо фирмената политика, поръчки на стойност над 500лв доставяме от Англия, само ако са капарирани или предплатени изцяло. Капарото е в размер на 20% и може да го заплатите по два начина:

 1. Банков превод. 
 2. Кредитна/дебитна карта - капарирате поръчката си онлайн през системата за сигурни плащания на Борика. Ако изберете плащане с карта ние ще Ви изпратим линк, чрез който може да капарирате или заплатите поръчката си и тя да бъде придвижена за обработка веднага. Този вариант е препоръчителен ако поръчката Ви съдържа продукти, от които са останали ограничени складови наличности, тъй като се намалява рискът от изчерпването им.

Обърнете внимание, че разделянето на поръчка на стойност над 500лв на няколко по-малки поръчки не позволява те да бъдат придвижени за изпълнение без капаро, тъй като системата ни ги третира като една поръчка и взема предвид общата дължима сума по тях.

Проблемите при плащането с карта най-често се дължат на няколко причини.

 1. Уверете се, че потвърждавате плащането, натискайки правилния бутон. Най-често срещаната грешка е, че вместо да натисне бутона за потвърждение, клиентът погрешка натиска бутон, с който отменя плащането.
 2. Проверете дали в картата, с която се опитвате да заплатите поръчката си има нужната наличност. Ако е необходимо, допълнете средства в картата, за да може да извършите плащането.
 3. Не затваряйте прозореца преди да е приключило плащането. Така ще прекъснете транзакцията и тя няма да бъде извършена.

Ако проблемите с плащането продължават, свържете се с нас за съдействие.

Ако поръчката Ви вече е заплатена с карта или по банка, а някой от поръчаните в нея артикули се изчерпа преди да успеем да я заявим в склада, ние ще възстановим сумата, която сте заплатили за този продукт като кредит към Вашия профил, който да ползвате за следващи поръчки. Ако предпочитате, можем да възстановим сумата по картата/сметката, от която сте направили плащането.

Възможно е поръчката Ви вече да е получена и заплатена от Вас, но ние все още да не сме получили официално уведомление за това от куриерската фирма, която извършва доставките. Забавянето обикновено е от един работен ден, тъй че получаването на поръчката Ви ще бъде отразено и при нас съвсем скоро.
Ако не желаете да чакате, а планирате да направите нова поръчка, за която да се възползвате от отстъпката давана от членството в клуб "Лоялен клиент", свържете се с нас и ние ръчно ще отметнем последната Ви поръчка като "Успешно изпълнена", за да избегнем забавяне.

Това, което виждате изписано в разпечатката на поръчката си е нейната стойност, която не подлежи на промяна. Тя се определя от действителната стойност на съдържащите се в нея артикули, като включва начислени такси за доставка и отстъпки (ако има такива). Ако имате кредит в нашия магазин и желаете да го използвате за новата си поръчка, това няма да промени стойността ѝ, а ще повлияе на дължимата по нея сума. Приспадането на кредита от сумата, която ще дължите за поръчката си става автоматично и не е необходимо да правите нищо, за да се възползвате от него. Когато потвърдим Вашата поръчка, ще Ви изпратим имейл съобщение, в което ще Ви информираме каква ще бъде сумата, която ще дължите за нея, а също и SMS, в който ще е отбелязан Вашият баланс. Балансът от всичките си поръчки можете да следите и от профила си на сайта.

Като наш клиент Вие ползвате преференциални цени за доставка с двете най-големи куриерски фирми в страната - Спиди и Еконт. Повече информация ще намерите тук.

Поръчаните от Вас продукти се доставят директно от разпределителен склад в Англия, което отнема около 9-12 дни. Когато създавате своята поръчка, системата ни ще Ви информира в какви срокове можете да я очаквате. Тези срокове може да видите и на тази страница. Обикновено спазваме долната граница на обявения срок, като в редки случаи успяваме да доставим дори и по-рано, но не можем да се ангажираме с доставка по-бърза от дадената в сайта.

При създаването на своята поръчка, клиентът изрично се запознава със сроковете за доставка и поръчката не се придвижва за изпълнение ако не отметне, че е съгласен с тях. Отговорност на клиента е да планира времето и ресурсите си така, че да може да получи поръчката си в указаните срокове. Разбира се, могат да възникнат и непредвидени обстоятелства, които да попречат на клиента да получи поръчката си лично. В този случай той трябва да осигури друг човек, който да я получи от негово име или да ни извести предварително да я изпратим на друг адрес, който ще бъде по-удобен за него.
Ако клиентът не се погрижи да получи поръчката си в срок, това ще бъде счетено като некоректна проява и куриерите ще върнат пратката към нас. Ако след това клиента направи нова поръчка за тези или други артикули, ние ще я придвижим за обработка само ако я заплати предварително, за да гарантира ангажираност.

Поръчки на стойност над 60лв и с тегло под 5кг доставяме от Англия безплатно. Доставката на поръчки с тегло под 5кг и стойност по-ниска от 60лв струва 3.99лв. За тежки и/или обемни пратки цената за доставка се изчислява допълнително.

Вашата поръчка вероятно надвишава 5кг или съдържа продукти с голям обем. Ако се съмнявате, че цената за доставка е неправилно изчислена, може да се свържете с нас за доуточнение.

Информация за движението на поръчката си ще получавате от нас по имейл, а за по-важните етапи ще Ви изпращаме и SMS нотификация. Във всеки един момент можете да влезете в профила си в сайта и оттам да изберете подстраница "Поръчки", за да проверите статуса на поръчката си. Повече информация за етапите, през които преминава Вашата поръчка може да прочетете тук.

Дейността си развиваме изключително на територията на България и към момента не извършваме доставки до други страни.

Разбира се, с радост ще Ви съдействаме да изненадате свой близък. За да може той да получи подаръка си без да трябва да заплаща нищо е необходимо Вие да заплатите поръчката като по време на създаването ѝ може да уточните дали желаете да направите това по банка или онлайн с кредитна/дебитна карта. Попълнете адреса, на който желаете да доставим пратката, а в полето "Телефон за контакт" попълнете СВОЯ номер. На него ще изпращаме информация за движението на поръчката и ще Ви търсим в случай на проблем. В полето за допълнителен телефон може да попълните номера на получателя, който искате да зарадвате, за да може куриерите да се свържат с него при неуспешна доставка. В полето за забележки към поръчката напишете, че тя е предназначена за подарък. Нашите оператори ще се съобразят с Вашата забележка и няма ползват телефона на получателя за уточнения, разваляйки изненадата. 

Не предлагаме такъв вариант, тъй като нашият офис е административен и не е пригоден за директна работа с клиенти. Ако не е удобно да приемете поръчката си на своя домашен или работен адрес, можем да я доставим до най-близкия до Вас офис на Еконт или Спиди, откъдето да я получите в удобно за Вас време.

Да, можете. Опцията "преглед и тест" е включена за всички пратки, но имайте предвид, че при отказ да получите поръчката си, ще трябва да заплатите за нейното връщане към нас. В случай, че след като сте закупили даден продукт, по една или друга причина Вие не сте удовлетворени от него, имате право, гарантирано със закон, да го върнете обратно към нас в рамките на 14 дни от получаването. Повече информация за това може да прочетете тук.

Спазвайки законите на страната, за всяка покупка ние издаваме фискален бон (касова бележка), който гарантира правата Ви и въз основа на който може да предявите претенции към нас според Закона за Защита на Потребителя (ЗЗП), тъй че няма опасност преднамерено да Ви изпратим нещо, което не желаете да получите.

Можете да откажете поръчката си до момента, в който не я потвърдим и придвижим за обработване, за което ще Ви информираме по имейл и с SMS. След като заявим поръчаните от Вас продукти в склада ние не можем да спрем тяхното пристигане в България, затова отказа от поръчка на този етап се смята за некоректна проява. Следващи поръчки на клиенти, отказали поръчката си след потвърждение се придвижват за обработка само ако са заплатени предварително. Ние винаги съветваме клиентите да постъпват отговорно и да приемат направените от тях поръчки, а ако по някаква причина покупката не е удовлетворителна, съществува опция за връщане на стоката обратно към нас. Повече информация по тази тема може да прочетете тук.

Случва се, макар и рядко, от склада да ни изпратят продукт с грешен модел/размер или артикул с фабричен дефект. Ние се стараем да преглеждаме стоките за съответствие преди да ги изпратим към клиент, но това не винаги е възможно. Ако сте получили грешен или дефектен артикул свържете се с нас, за да проверим случая и да предложим своевременно решение. Препоръчително е да ни изпратите снимки, на които да се виждат ясно баркода, етикетите и дефекта на проблемния артикул.

Разбира се! Според Закона за Защита на Потребителя (ЗЗП) е право на всеки клиент да върне стоки закупени онлайн ако тези стоки не го удовлетворяват по една или друга причина. За това законът предоставя 14-дневен срок, като уточнява, че транспортните разходи по връщането (ако има такива) са за сметка на клиента. Може да върнете закупените артикули с куриер по Ваш избор, но Ви съветваме да се въздържате от услугите на Български Пощи, при които често се получава голямо забавяне и има опасност да изпуснете 14-дневния срок.

С всяка Ваша поръчка получавате нейна разпечатка с прикрепена касова бележка, която Ви съветваме да запазите. 

Обратната страна на извадката от поръчката Ви представлява формуляр за връщане на стоки. Отбележете продуктите, които връщате и причина за връщане. Ако ще поръчвате отново, маркирайте опцията “Кредит в сайта” и изгответе своята нова поръчка. За да можем да приспаднем сумата от новата Ви поръчка, е необходимо продуктът да бъде получен при нас преди срока за получаване на следващата. Заплатената сума ще бъде приспадната автоматично. В случай, че няма да поръчвате скоро от нас, отбележете удобния за Вас начин за възстановяване на сумата. Подпишете формуляра и го изпратете заедно с касовия бон и продукта, който връщате на посочения адрес. Ще получите известие от нас когато обработим пратката.

Адрес за връщане: гр. София, бул. “Ботевградско шосе” №316, за Онлайн Трейдинг ООД.

За възстановяване на сумата ЗЗП предвижда 14 дни от датата на получаване на Вашата обратна пратка. Ние се стараем да правим това по-рано, като ще Ви информираме с SMS веднага, щом извършим плащането.

Сделките, сключени между фирми не са обект на ЗЗП. В този смисъл Онлайн Трейдинг ООД си запазва правото да откаже обратно изкупуване на повече от 1 брой от даден артикул, обект на такава сделка.

"Лоялен клиент" е клуб, в който всеки може да членува. Членството започва автоматично след успешното изпълнение на всяка Ваша поръчка, за което ще получите известие от нас по имейл. То продължава 30 календарни дни, като през това време Ви дава право да пазарувате с 5% отстъпка. Успешното изпълнение на всяка следваща поръчка удължава членството Ви в клуба с още 30 дни. Точните дата и час, в които членството Ви автоматично ще изтече можете да видите във Вашия профил на сайта, а ние ще Ви изпратим предупреждение за това по имейл няколко дни по-рано.
Имайте предвид, че поръчки, по които има последващи рекламации или връщане на стока не се считат за успешно изпълнени и не дават право на членство в клуба.

Вариантите за това са няколко:

 1. Не сте се идентифицирали в сайта. За да може сайтът да Ви разпознае и да начисли полагащата Ви се отстъпка е необходимо да влезете в своя профил преди да направите поръчката си.
 2. Членството Ви в клуб "Лоялен Клиент" е изтекло. Членството в клуба, който Ви дава право на 5% отстъпка е с продължителност 30 календарни дни от датата, на която последната Ви поръчка е преминала в статус "Успешно изпълнена". Точните дата и час, в които членството Ви автоматично ще изтече можете да следите от профила си в сайта, а няколко дни преди това ние също ще Ви подсетим със съобщение по имейл.
 3. Членството Ви в клуб "Лоялен Клиент" все още не е започнало.  Ако имате предходна поръчка, която все още не е преминала в статус "Успешно изпълнена", тя не Ви дава право на членство в клуба и съответната отстъпка. За да станете член на клуба и да се възползвате от отстъпката е необходимо първо да получите и заплатите поръчката си. Ако поръчката Ви вече е получена и заплатена, но все още не е отметната при нас като "Успешно изпълнена", моля вижте тук.
 4. Върнали сте към нас продукти от Вашата успешно изпълнена поръчка. Поръчки, по които има последващи рекламации или връщане на стока не се считат за успешно изпълнени. Те не дават право на членство в клуб "Лоялен Клиент" и съответната отстъпка, която то предлага.

Този код дава право на еднократна отстъпка, която се нарича "допълнителна", защото може да се ползва както самостоятелно, така и в комбинация с отстъпката, предоставяна от членството в клуб "Лоялен Клиент". За да може да се възползвате от тази отстъпка, въведете кода в определеното за това поле при финализиране на своята поръчка и тя ще бъде автоматично приспадната от дължимата сума.

В случай, че поради някаква причина останете неудовлетворени от обслужването си при нас, не се колебайте да ни сигнализирате. За да Ви бъдем полезни в такива случаи, е необходимо да подадете писмено възражение до нас, като спазвате описаното по-долу:

Кой може да подава възражение?

Ние ще отговорим на всички възражения на наши клиенти. Съветваме Ви, обаче, по възможност първо да се обърнете към нашите служители по телефон. Възможно е въпросът да е от оперативен характер и да бъде решен още по време на разговора.

Къде и как може да подадете възражение?

1. По електронната поща на адрес: info@sportihobi.com;
2. На място в нашия административен офис;

Какво трябва да съдържа възражението?

Възражението Ви трябва да съдържа:

Вашите имена и ЕГН/ЛНЧ; Ако сте представител на фирма, трябва да посочите и наименованието и ЕИК/БУЛСТАТ на фирмата;
Вашия постоянен адрес / адрес за кореспонденция, телефон, e-mail;
Описание на причината за възражението.
Важно: Анонимни възражения не се разглеждат.

За да бъдем максимално полезни, възражението Ви трябва да бъде ясно формулирано и написано на български език. Към него е необходимо да приложите всички налични документи, подкрепящи искането Ви.

Незабавно ще го придвижим за разглеждане от компетентните служители. Ще разгледаме възражението Ви обективно и отчитайки всички факти и обстоятелства. При необходимост ще потърсим контакт с Вас, с цел получаване на допълнителни данни и документи.
Ще изготвим нормативно обосновано и обективно становище по Вашето възражение в кратки срокове (обикновено до 7 дни), а в случай че по обективни причини не можем да спазим този срок, ще Ви уведомим своевременно. В случай, че искането Ви е извън нашата компетентност, ще Ви информираме, ако това е възможно, за действията, които следва да предприемете.
Ако възражението Ви е основателно, ще предприемем необходимите действия; ще Ви възстановим претендираната сума, когато възражението е по оспорена транзакция, както и ще предприемем необходимите мерки за бъдещо предотвратяване на подобни случаи.

Ако нашето становище не Ви удовлетворява, Вие имате право да отнесете случая за разглеждане от Общата помирителната комисия към Комисията за Защита на Потребителите на адрес:

Гр. София, п.к. 1000, пл. Славейков №4А, ет. 3; телефон: + 359 2 933 05 77; факс: + 359 2 988 42 18; Интернет страница: www.kzp.bg и www.kzp.bg/pomiritelna-komisiya; или на адресите на съответните регионални центрове

Може да използвате и електронната платформа за онлайн решаване на потребителски спорове, която е достъпна на следния адрес: http://ec.europa.eu/odr

Минималната информация, която е необходимо да получим от Вас, за да можем да доставяме Вашите поръчки е име на получател, адрес и телефонен номер/имейл адрес за комуникация. Без тази информация куриерските служби Еконт и Спиди, не биха могли да извършат желаната доставка. Не събираме и никога няма да поискаме информация за Вашата етническа или расова принадлежност, религиозни възгледи, сексуална ориентация, точна възраст, политически убеждения или каквато и да е друга чувствителна информация от подобен личен характер. Използваме различни инструменти като "бисквитки" (cookies) и pixel код на Google и Facebook, единствено с цел по-добро потребителско изживяване.

За да можем да защитим правата Ви на потребител, ние пазим данните за Вашите поръчки за неопределен период. Това включва само информацията, която се съдържа в поръчката Ви. Имате право по всяко време да пожелаете тези данни да бъдат изтрити и ние ще съобразим, стига това да не нарушава действащото законодателство, тъй като за счетоводни и други статистически цели, ние сме длъжни да съхраняваме някои агрегирани данни за определени от закона минимални периоди.

За нас сигурността на клиентите е важна и сме се погрижили да я обезпечим със следните мерки:
*През февруари 2017г. внедрихме сигурна https криптирана връзка към нашите сървъри, за да не може никой зложелател да получи Вашите лични данни.
*Криптираме всички Ваши пароли, така че профилът Ви в сайта да бъде максимално защитен.
*Имаме сериозно отношение към правилното съхраняване на Вашата лична информация, докато боравим с нея и към надлежното и унищожаване след като повече не ни е необходима за изпълнението на услугите си към Вас.

Ние уважаваме правото на конфиденциалност на всеки клиент, както и неговото правото да се разпорежда със своята лична информация. Въпреки че използваме Вашите лични данни само за да Ви бъдем в услуга, ние ще разберем желанието Ви да прекратите присъствието си на сайта и профилът Ви ще бъде изтрит. За целта е необходимо само да ни пишете, изразявайки желание за това. Можете да го направите чрез контакт формата на сайта или на имейл адрес: info@sportihobi.com